En fantastisk ny maskine er flyttet ind i mit værksted, og jeg elsker den allerede. Cricut Maker er en Amerikansk skæreplotter der kan skære, gravere, debos, skrive, false mm. Og med det seneste “knife blade” kan den skære træ, læder, pap og karton op til 2,4 mm tykkelse. Det giver uanede muligheder.

påskeæg

Jeg har arbejdet 10 år som designer i USA, er jeg forholdsvis tit i New York eller San Francisco. Jeg har stået flere gange i den skønne hobby forretning Michaels i New York, og drømt om en Cricut Easypress. Det er en super fiks varmepresse til textil fixering, man indstiller temperatur og tod, og presser med hænderne. Den er super smart og perfekt, når jeg er ude og holde kurser, da min store varmepresse vejer 50 kg. Men i USA har de jo kun 110 V, så det var en drøm, men i sommers tog jeg så ”tilløb” og købte en varmepude til pressen med hjem

Easypress

Herhjemme begyndte jeg så at undersøge muligheder og priser, og pludselig blevet jeg fanget i det store Cricut Univers der findes. Jeg brugte en uge på at se You Tube videoer online, og se og læse en masse om deres skæremaskine Cricut Maker. Jeg overgik min teenage dreng i at se You Tube, men jeg ville vide ALT…..og jeg var “hooked”, og pludselig var der ingen vej tilbage, og jeg endte med at købe både varmepressen og en Cricut Maker maskine plus en masse tilbehør.

træ

Maskinen er “Apple” af skæremaskiner, super brugervenligt design og software. Man kan endda bruge softwaret fra både mobil og tablet. Alt fra det humoristiske logo og navn “Cricut” (spil på fårekylling cricket, hvor sidste del er udskiftet med “cut” for skær, og logoet er bogstavet C med følehorn) til maskine, varmepresser, værkstøjer og software er utrolig gennemtænkt og lækkert. Jeg tror den kan betjenes af alle, børn som ældre. Måske er det årets konfirmationsgave, den er meget billigere end en mobiltelefon, og der er uanede muligheder og til timers kreativ udfoldelse.

tuscher

Softwaret hedder “Cricut Design Space” og kan betjenes fra både mobil, tablet og computer. Det er meget let at gå til, og der er også et arkiv med en masse filer man kan bruge, enten gratis eller filer til omring $1. Man kan selvfølgelig også importere filer fra andre programmer. Jeg tegner selv i Adobe Illustrator og exporterer dem som SVG filer, jeg derefter åbner i Cricut Design Space. Man kan også tage billeder med mobil eller tablet, og derefter åbne dem og lave dem til skærefiler i programmet. Men vælger let hvad der skal ske med filen, skær, debos etc.Efter valg af funktion får man et valg imellem en masse forskellige materialer, når materialet er valgt, vises hvilken kniv eller hoved man skal bruge.

design space

Maskinen lever helt op til at hvad jeg havde læst og set inden.

Jeg har kastet mig lige ud i det, har skåret folier, træ, karton og debos i forskellige materialer. Skal også have prøvet læder og nogle af de andre printhoveder.

debos

Sammen med alle mine andre Textil printere har jeg faktisk en stor skæreplotter allerede, men den er så besværlig at bruge, og knivene er super dyre og svære at skifte, så der skal ikke nyde noget af at eksperimentere med forskellige materialer. Men på Cricut er der alle de forskellige slags knive, og det hele er så super nemt.

reol

Cricut har også lavet tuscher og skærefolie med det de kalder “Infusible ink”, som er det samme som sublimering/dye sub blæk, der blandt andet bruges på krus og polyester/sportstøj.

Tuscherne kan sættes i maskinen og tegne på almindelig kopipapir, derefter varmes det over på krus eller andet. Jeg har faktisk ledt efter dye sub tuscher i nogle år, da jeg vil bruge dem til mine kurser med børn, så perfekt for mig. Også smart med folien, hvor man skærer sine motiver. Men da jeg har en printer med dye sub blæk, ved jeg ikke hvor meget jeg vil bruge folien, men synes det er super godt tænkt.

infusible ink

Min hjerne kører på anden uge med muligheder jeg skal afprøve, og jeg er gået all in, og har købt alle knivene, og har samlet en masse forskellige materialer jeg skal prøve. I forgårs fik jeg en masse læder af en tidligere kollega, så det er næste ting jeg skal prøve.

Jeg har allerede optimeret produktion af en bluse jeg laver med adskillige timer, fordi Cricut let kan dele mit design og printe det opdelt i 5 farver, så smart.

Så det er et spændende nyt liv. Jeg er faktisk gået så vidt, at jeg også er blevet Cricut forhandler, både af maskinen og tilbehør.

Selvom jeg slet ikke var klar, og ikke havde fået mine ting på webshoppen, solgte jeg faktisk den første maskine i søndags. Den er netop ankommet til meget spændt kunde i Jylland. Hun har glædet sig i flere dage og skal straks i gang med at skære de kraftige materialer.

Jeg håber der kommer rigtig mange brugere, da jeg elsker at have nogen at dele erfaringer med. På mit andet skæreprojekt fik jeg faktisk software hjælp, ved at spørge i en Amerikansk Cricut Facebook gruppe, så det kan være meget praktisk med kolleger.

Jeg tænker også jeg skal holde nogle kurser på et tidspunkt, selvom jeg synes softwaret er så enkelt at jeg tænker alle kan finde ud af det selv.

Nedenfor link til FB side og gruppe Jeg har oprettet

Bruger gruppe hvor folk deler inspiration mm og kan spørge om hjælp  “Cricut for alle”

Cricut Facebookside

This is a standard cookie notice which you can easily adapt or disable as you like in the admin. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.Read more

Megamenu

Din kurv

Der er ikke flere varer i din kurv